Rakennusalan yrittäjä on lisännyt vapaa-aikaansa Jobin avulla

Varsinaissuomi

sijainti

Rakennusala

toimiala

2019

perustettu

LASRAK Oy

Yrittäjä Aleksi Laaksonen on sujuvoittanut yrityksen päivittäisiä rutiineja Jobi työnohjaussovelluksella keväästä lähtien. Jobin avulla yrittäjä on säästänyt aikaa ja hermoja, yritys on kasvattanut tulojaan ja nopeuttanut kassankiertoa.

Yrittäjäperheen kasvattina Aleksi Laaksonen tuntee yrittämisen hyvät ja huonot puolet, ja omien sanojensa mukaan etenkin ne huonot.

”Muistan lapsuudestani, että yrittäjäisäni oli aina töissä. Tästä kokemuksesta olen saanut kannusteen tehdä omalla yrittäjäurallani asioita toisin”, rakennusalalla toimiva Aleksi kertoo.

Aleksin yritys LASRAK Oy tekee huoneistoremontteja ja uudisrakentamista Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Yritys työllistää tällä hetkellä kolmen oman työntekijän lisäksi lukuisia alihankkijoita.

”Meidän kilpailuvalttimme on laatu. Työnjäljen pitää olla viimeisteltyä, emme tingi siitä”, Aleksi korostaa.

Rakennusliikkeen toiminnanohjaus jobi
Yrityksen toteuttama kylpyhuoneen saneeraus.

“Havahduin myös siihen, että meiltä taitaa jäädä melko paljon tarvikkeita laskuttamatta, kun niitä ei tarkasti merkittyä mihinkään ylös”, yrittäjä kertoo.

Päätä seinään paperihommien kanssa

Aleksilla on selkeä tavoite kasvattaa yritystoimintaansa. Työmaiden ja työntekijöiden määrän lisäännyttyä yrittäjä kuitenkin huomasi alkuvuodesta 2021 turhautuneensa silloisiin yrityksen toimintatapoihin.

”Työntekijät toimittivat tuntikirjaukset minulle paperilapuilla, joten tiedon kasaaminen laskuille oli hidasta ja ärsyttävää hommaa, kun kirjauksista ei saanut kunnolla selvää tai tietoja puuttui. Havahduin myös siihen, että meiltä taitaa jäädä melko paljon tarvikkeita laskuttamatta, kun niitä ei tarkasti merkittyä mihinkään ylös”, yrittäjä kertoo.

Muutaman kuukauden tuskailun jälkeen Aleksi törmäsi Internetissä Jobiin ja kiinnostui, voisiko työohjaussovellus auttaa heitä asiassa. Jobin esittelyssä hän näki, miten ohjelmisto toimii käytännössä ja päätti ottaa sen saman tien käyttöön yrityksessään.

Lasrak hyödyntää Jobia toiminnaohjauksessa
Yrityshoitaa kalusteasennukset ja kokonaisvaltaiset huoneistoremontit.

“Paljon mieluummin käytän säästyneen ajan omiin harrastuksiin, kuin laskutuksen kanssa tuskailuun, kuten ennen. Olen tästä muutoksesta erittäin tyytyväinen”, Aleksi iloitsee.  

Aikaa muullekin kuin työlle

”Olen hämmästynyt, kuinka paljon enemmän tuloja meille tulee nyt kuukausitasolla, kun oikeasti kaikki tunnit ja tarvikkeet kirjataan aktiivisesti Jobiin, jolloin ne saadaan laskuille asti. Meille on älyttömästi hyötyä myös Jobin kautta hoituvasta laskurahoituksesta. Enää emme joudu odottamaan rahoja kassaan pitkiä aikoja. Tämä helpottaa myös yrityksemme kasvua”, Aleksi kertoo.

Yrittäjä on Jobin myötä säästänyt myös omia työtuntejaan. Aiemmin laskujen tekoon kului aikaa tuntitolkulla, kun nyt kaikkien työmaiden laskuttamiseen menee vain tunti viikossa. Laskut tehdään suoraan Jobissa ja niiden lähetys onnistuu yhdellä klikkauksella.                

”Paljon mieluummin käytän säästyneen ajan omiin harrastuksiin, kuin laskutuksen kanssa tuskailuun, kuten ennen. Olen tästä muutoksesta erittäin tyytyväinen”, Aleksi iloitsee.  

Jobi teidän yritykseen?

Varaa maksuton esittely, niin näet lisää!